Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinka - Je lepší králík nebo morče?

Vítám Vás na stránce, která Vám pomůže rozhodnout se, jestli si pořídit králíka, nebo morče.

Já chovám jednoho králíčka, ale morče jsem hlídala kamarádce.  V následujících pěti otázkách popíšu dostatky a nedostatky jednotlivých zvířátek.

1. Kdo je chytřejší?

Má odpověď: Přijde mi, že morče se víc podobá hlodavcům. Je sice přítulné, ale nedokáže se naučit povely, které králík ano. Králík se dá vycvičit, ne sice úplně jako pes, ale dokáže se naučit přijít na jméno, naučí  se přestat dělat nějakou věc na slovo NE, Někteří se na povel umí naučit dokonce vyskočit na židli na povel HOP, sami si říkají o hlazení a spoustu dalšího.

2. Jaké zvířátko je levnější?

Má odpověď: No, králík rozhodně dražší, když ho koupíte u chovatele, než když ho zakoupíte v obchodě s chovatelskými potřebami. Ale zase u chovatele máte přístup k více informacím o Vašem zvířátku. Morče si jen zřídkakdy můžete pořídit jinak, než ve zverimexu, takže je v průměru i levnější.

3. Jaká je náročnost zvířátek?

Má odpověď: Králíka musíte nechat alespoň hodinu denně mimo klec. Tu a tam může něco okousat. Také potřebuje trochu času strávený hlazením. Morče nemusí běhat tak často, takže se s ním zabýváte méně času. 

4. Jste v situaci, že vaše díte chce psa, ale na psa nemáte čas. Místo toho jste se shodli, že si koupíte nějaké jiné zvířátko, se kterým si může Vaše dítě hrát.

Má odpověď: Obě zmíněná zvířátka jsou podle mě stejně hravá, ale morčátko je přece jen menší a při hře by se mohlo snáze zranit. Králík je o něco odolnější, ale také se mu může něco stát, když se hraní přežene.

5. Které zvířátko méně zapáchá?

Má odpověď: Králík má výhodu, že se celkem snadno naučí chodit na toaletu. Tu stačí jednou denně vyměnit a žádný zápach z klece vycházet nebude. Morče je o něco méně chytřejší, tak i když se také nějaká můžou naučit na toaletu, tak úspěch učení není 100%.

Výsledky:

3 body pro králíka

2 body pro morče

 

Gratuluji!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hlasování

(!!!!!, 22. 2. 2015 8:31)

NEBO MŮŽEME UDĚLAT HLASOVÁNÍ !!!!!

.........

(.........., 21. 2. 2015 13:52)

Já bych řekla že oba dva jsou na stejno !!!!
Ale jde taky o povahu zvířete :)

Neurazte se

(Autorka kraliknet, 26. 10. 2013 22:20)

Nikoho tím nechci urazit.Vycházím z mého pocitu a zkušeností..

To je divný...

(Mája, 20. 5. 2013 15:36)

To nejde takhle posuzovat co je lepčí...jsou to úplně jiná zvířata. Záleží kdo co bude chtít. Ke každému se hodí jiné zvíře ale promiň. MORČE SE DÁ TAKY SPOUSTU VĚCÍ NAUČIT. tO, ŽE JSI JEDNO HLÍDALA NEZNAMENÁ, ŽE VÍŠ JAKÁ JSOU. :)

Re: To je divný...

(autorka kraliknet, 6. 8. 2013 10:51)

Já netvrdím, že jsou morčata horší než králíci. Toto srovnání je přibližné, dále záleží na povaze jednotlivých zvířat. Nedoporučuje se ale chovat králíka a morče dohromady.